Reguli de participare

 1. Tema lucrărilor este la alegere. Dacă nu aveți idee de unde să începeți, vă încurajăm să folosiți următorul citat drept călăuză:

„Zugrăviţi-vă tristeţile şi dorinţele, gândurile trecătoare şi credinţa într-o frumuseţe – oricare ar fi ea – zugrăviţi toate acestea cu o sinceritate profundă, tainică şi smerită şi folosiţi spre a vă exprima obiectele ce vă înconjoară, imaginile viselor dumneavoastră şi obiectele aducerii aminte.” (Rainer Maria Rilke, „Scrisori către un tânăr poet”)

 1. Vă puteți înscrie la oricare sau oricâte dintre categoriile „Poezie”, „Proză scurtă” sau „Eseu”, depunând după caz: între trei și cinci poezii, două opere de proză scurtă sau două eseuri. In functie de vârstă, veti fi distribuiti într-una din sectiunile 15 – 20 de ani sau 21 – 30 de ani.
 2. Vor fi acordate câte un premiu pentru fiecare categorie, „Poezie”, „Proză scurtă” sau „Eseu” și sectiune de vârstă. Premiul va consta în:  sprijin pentru crearea unui site literar, cărți în limba engleză și bani.
 3. Formularul de înscriere la concurs poate fi descărcat aici.
 4. Lucrările pot fi depuse direct la sediile Bibliotecii Județene din Focșani, trimise prin poștă la adresa Str. M. Gh. Sava nr. 4, Focșani, sau trimise prin e-mail la adresa concurs@euscriu.net, cu mențiunea Pentru EU SCRIU, concursul de creație literară „Gabriel Funica”.

Dacă depuneți personal sau trimiteți prin poștă:

Includeți creațiile literare tipărite într-un singur exemplar. Încurajăm tipărirea față-verso, dar fiecare creație să înceapă pe o pagină nouă. Includeți de asemenea formularul de înscriere la concurs completat, pe care treceți un motto la alegere. Același motto îl veți așeza la începutul fiecărei scrieri. Nu vă treceți numele pe creații.

Dacă trimiteți prin e-mail: atașați un fișier cu creațiile literare și un fișier cu formularul de înscriere la concurs, completat.

 1. Depunerea creațiilor literare: 27 noiembrie 2017 – 28 februarie 2018
 2. Anunțarea câștigătorilor și acordarea premiilor: 20 martie 2018
 3. Participanți: tineri cu vârsta cuprinsă între 15 și 30 de ani.

One Comment

 1. Actualizare | EU SCRIU February 6, 2018

  […] Reguli de participare […]