Câștigătorii ediției I, 2018

A sosit și ziua mult așteptată a rezultatelor concursului EU SCRIU. Astăzi, de Ziua Internațională a Fericirii, a nins liniștit la Focșani, iar noi ne-am așezat la ora 11 la Sediul Central al Bibliotecii „Duiliu Zamfirescu” Vrancea să depănăm amintiri legate de scriitorul Gabriel Funica, dar și să comunicăm presei câștigătorii concursului nostru. Așadar iată rezultatele:

Secțiunea Poezie: Andra Elena Mîrza, 17 ani, din Florești, județul Prahova și Cristina-Mihaela Botîlcă, 21 ani, din Gruiu, județul Ilfov

Secțiunea Eseu: Larisa Ana Maria Cioabă, 15 ani, din Bahna, județul Mehedinți și Alexandru Valentin Petrea, 22 ani, din Brăila

Secțiunea Proză scurtă:  Iulia Ioana Perșa, 19 ani, din Gherla, județul Cluj și Iulia Daria Iacob, 17 ani, din Cluj-Napoca.

Fiecare din cei de mai sus va primi câte un pachet cu cărți atât în limba engleză, cât și în limba română, printre care și volumul Stylografii de Gabriel Funica. De asemenea, le va fi acordat sprijin pentru crearea unui site literar propriu pe durata a unui an de zile. Cei mai buni doi dintre câștigători vor primi și un premiu în bani. Detaliile au fost trimise individual pe adresele de e-mail ale celor șase premianți.

Sperăm că această competiție le-a oferit tuturor participanților o șansă de a se exprima și am putea adăuga că mulți dintre aceștia ne-au impresionat foarte plăcut prin maturitatea lor și prin analiza atentă a trăirilor lor, făcând evaluarea creațiilor destul de dificilă.

Dorim să le mulțumim tuturor participanților de toate vârstele și din toată țara și nu numai pentru efortul și curajul lor, le dorim mult succes pe mai departe și îi așteptăm cu drag la edițiile viitoare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *